KANDOVANÁ DÝNĚ



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1kg na kostičky nakrájené dýně,1/2kg cukr /krupice nebo krystal/,1 polévková lžíce kyseliny citronové nebo št´áva ze dvou citronů, polevková lžíce tresti/ jakékoliv/nebo št´áva z kompotu.

POSTUP PŘÍPRAVY

Dýni nakrájet na kostičky o straně asi 1 cm, nakrájenou dýni zalít vodou s rozpuštěnou kyselinou. Nechat 24 hidin stát. Potom vodu z dýně slít, pak dýni zasypat cukrem a přimíchat trest´nebo uvedenou št´ávu. Nechat opět stát 24 hodin. Dýně společně s cukrem pustí št´ávu. Dýni s touto št´ávou pak po těch 24 hodinách zahřívat až k bodu varu. Za stálého mírného varu nechat zesklovatět. Pak je teba slít přes síto a nechat okapat.Přendat na plech s papírem na pečení. Sušit v horkovzdušné pootevřené troubě asi 50stC, až jdou kostičky snadno od papíru a moc se nelepí. Po vychladnutí posypat cukrem krupicí, aby byla každá kostička obalená. JÁ SUŠÍM V SUŠIČCE NA OVOCE A CUKR POUŽÍVÁM DIA . MÍSTO KOSTIČEK VYKRAJIM FORMIČKAMA NA CUKROVÍ .RECEPT JE PODLE ODKAZU KTERÝ MI POSLALA ZNÁMÁ,