MĚKKÉ BRAMBOROVÉ PLÁTKY ZAPEČENÉ SE SÝREM



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Suroviny na 1 osobu: 3-4 střední brambory varného typu „B“, plátek másla, 150 g strouhaného eidamu 1 stroužek česneku, 1 lžíci kečupu, sůl.

POSTUP PŘÍPRAVY

Po babiččiných opékaných česnekových bramborách, vkládám nově další snadnou úpravu chutných bramborových plátků, tentokrát zapékaných se sýrem v troubě.

Postup:
Oloupané brambory nakrájíme na plátky silné 5-6 mm a vložíme je do osolené vroucí vody.
Vaříme přikryté na mírném plameni pouhých pět minut. Ihned je scedíme, necháme odkapat a každé kolečko naskládáme na plech s pečícím papírem-podle chuti dosolíme.

1 stroužek česneku pomačkáme na jemnou kašičku, kterou vložíme do malé trošky rozpuštěného másla. Zamícháme a touto směsí potřeme všechny plátky brambor na plechu. Bramborové plošky pak ještě pokryjeme tenkou vrstvou kečupu a bohatě zasypeme strouhaným sýrem. Můžeme přidat i nakrájenou anglickou slaninu, nebo šunku.

Pečeme v rozehřáté troubě zhruba 15 minut. Tato doba stačí na to, aby brambory dostatečně změkly a díky pětiminutovému předvaření je nemusíme v horké troubě zbytečně vysušovat.

Nejchutnější jsou čerstvě upečené, kdy je sýr příjemně roztavený-můžeme k nim navíc přidat čerstvé bylinky, nebo zeleninu. Pokud je budeme jíst o něco později, je nutné vychládlé plátky uchovat přikryté a pak je trochu ohřát v troubě nebo v mikrovlnce, až se sýr znovu rozpustí.

Přeji dobrou chuť.

Upečené horké plátky brambor.
Postup-každé předvařené bramborové kolečko na závěr bohatě zasypeme strouhaným sýrem.
Pečeme při teplotě 185-190 st. C.
Za 15 minut jsou brambůrky měkké a sýr je příjemně roztavený.
Bramborový plátek je nejchutnější čerstvě upečený. ..
Rajčátka jsou skvělým doplňkem.