zeleninové kari

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

brambory , mrkev, petržel, červená čočka, cibule,česnek, kari, voda, olej

POSTUP PŘÍPRAVY

nevím,jestli tu někde už není

1.cibulku nakrájet najemno a dát do nepřilnavého hrnce na olej zesklovatět
2. stejné množství mrkve a brambor a 1 petržel oloupat a nakrájet na silnější kolečka (0,5cm) a podobně velké kousky, hodit na cibulku a chvíli restovat , dávám nejdřív mrkev a petržel, vaří se déle
3. česnek prolisovat a restovat se zeleninou- cca 1 min
4. osolit+kari a restovat cca 1 min
5. zalít vřící vodou (z rychlovarné konvice) a vařit tak 10 min- vody takové množství,aby směs byla cca 1 cm pod hladinou
6. přidat hrst červené čočky a vařit do jejího změknutí/ částečného rozvaru (zahustí a spojí směs)
hotovo

ohledně množství surovin - musíte "chytit" svojí chuť, petržel dělá jídlo sladším, děti mají rády více "omáčky" , to stejné množství kari- já ho mám ráda, dávám ho od oka, doplňuji dle výsledné barvy