PIKANTNÍ ŠPAGETY s cuketovým pyré a feferonkou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Ingredience pro 3 osoby: 210 g špaget, 3-4 cukety střední velikosti, 60 g šunky, 3 PL zakysané smetany, 2 stroužky česneku, 1 feferonka-středně pálivá, olivový olej, sůl.

POSTUP PŘÍPRAVY

Postup práce-čtyři kroky:

1-Cukety oloupeme podélně tak, aby ze „šlupek“ vznikly dlouhé proužky, které nožem ještě upravíme na stejnou šířku. Vzniklé nudličky vhodíme do vroucí vody, kde je povaříme do polotvrdé konzistence, propláchneme studenou vodou, necháme odkapat a odložíme bokem.

2-Oloupané cuketové dužiny nakrájíme na silná kolečka (viz druhé foto v obrázkovém postupu), uvaříme je v osolené vodě do měkka a nakonec je rozmixujeme s 2-3 deci vývaru, ve kterém se vařily.

3-Na pánvičce s olejem opražíme feferonku s česnekem, který pak vyndáme, vmícháme cuketové pyré se zakysanou smetanou. Vše krátce podusíme, ke směsi přidáme také nakrájenou šunku. Pro slavnostnější příležitost můžeme místo šunky přidat 100 g očištěných krevet.

4-V osolené vodě uvaříme špagety, scedíme je a vhodíme do pánvičky s cuketovou směsí. Přidáme povařené nudličky (viz první krok-několik jich odebereme na konečnou ozdobu), dobře vše promícháme a servírujeme v hlubokém talíři. Dozdobíme cuketovými nudličkami. Pro slavnostnější menu můžeme místo šunky přidat 100 g očištěných krevet.
Dobré pochutnání.

1.Cuketové nudličky povaříme, musí ale zůstat polotvrdé.
2.Oloupané a nakrájené cukety připravené k vaření.
3.Uvařenou měkkou zeleninu rozmixujeme s částí vývaru.
4. Špagety v cuketové pikantní směsi servírujeme v hlubokém talíři.