VYNIKAJÍCÍ LASAGNE



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

lasagne listy, 1 cibule, 1 mrkev, 500g mletého masa (dávám vepřové), 1 sklenice pasírovaných rajčat (750g), sůl, pepř, muškátový oříšek, oregano, česnek (asi půl paličky), 200 g eidamu, 60 g másla 60 g mouky 750 ml mléka

POSTUP PŘÍPRAVY

Bešamel:
Rozpusťte máslo na mírném ohni a vaříme, přidejte mouku a vařte za stálého míchání dokud není dozlatova. Přidejte mléko, sůl a muškátový oříšek a za stálého míchání vařte na mírném ohni asi 10 minut.

Masová Omáčka:
Cibuli nakrájíme na malé kousky, mrkev nastrouháme najemno a orestujeme na oleji. Přidáme mleté maso, pasírovaná rajčata, sůl, pepř, oregano, muškátový oříšek, později česnek. Nechte vařit na mírném ohni 30 minut. Za občasného míchání

Střídavě vrstvíme do pekačku masovou omáčku, lasagne listy, bešamelovou omáčku a sýr. Až se naplní. Poslední vrstvu tvoří sýr. Pečeme v předehřáté troubě při teplotě 180°C asi 45 minut.

upečeno:-)