DRŠŤKY PO ŘÍMSKU-italský recept



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Ingredience: 500 g předvařených hovězích drštěk, 1 konzerva loupaných, krájených rajčat /asi 400 g), 1 deci bílého suchého vína, 3 PL strouhaného pamezánu (nebo tvrdý ovčí sýr Pecorino Romano), 1 velká karotka, nebo dvě menší, 1 cibule, 1-2 stonky řapíkatého celeru i s listy, 2-3 hřebíčky (nemusí být), pár lístečků bazalky a máty, extra olivový olej, sůl.

POSTUP PŘÍPRAVY

Postup práce:
Předvařené dršťky omyjeme v octové vodě a pod tekoucí vodou opláchneme a necháme odkapat.

Do větší mísy vložíme zeleninu nakrájenou na kostečky, dršťky rozkrájené na hrubší nudličky, bylinky, hřebíček a osolíme.
Pořádně promícháme, nejlépe rukama-přidáme olej a nakonec dvě lžíce strouhaného sýru.
Vařečkou zamícháme a dusíme pod pokličkou asi 30 minut. Občas promícháme.

Potom přidáme víno, které necháme přejít varem.
Jako poslední vlijeme celý obsah konzervy s rajčaty a dusíme dalších 45 minut.
Pokud je potřeba, tak podléváme trochou vlažné vody.

Servírujeme teplé, každý talíř ještě zakápneme půlkou lžíce olivového oleje a nakonec dozdobíme strouhaným tvrdým sýrem.
Dobré pochutnání.

Obrázek hotového menu.
Vařená mrkvička, tence nakrájená na plátky a dekorativně poskládaná na talířku-inspirativní foto.
Kupované balené hovězí dršťky.
Nakrájíme zeleninu na malé kousky.
Zeleninu, dršťky a bylinky s kořením a sýrem vložíme do větší misky, pořádně promícháme a dáme na 30 minut dusit.
Po půlhodině přidáme víno, loupaná rajčata s konzervy a dusíme dalších 45 minut..
Jídlo servírujeme teplé.
Zakápneme olivovým olejem.
Zasypeme sýrem.