Bramborák z trouby



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

300g brambor,200g libové anglické slaniny( nebo uzeného masa), asi 200g polohrubé mouky,1 sáček sušeného droždí Dr.Oetker,200 ml mléka,50g rozpuštěného ale vyhladlého sádla,2 vejce,sůl,pepř,majoránka česnek podle chuti.

POSTUP PŘÍPRAVY

Brambory oloupeme a najemno nastrouháme do mísy,přidáme na drobno nakrájené kostičky slaniny,sůl,pepř,majoránku,utřený česnek a promícháme, povrch posypeme droždím a opět promícháme.V hrnečku si ve vlažném mléce rozkvedláme vejce,přilijeme k bramborám,přilijeme rozpuštěné sádlo-vše promícháme a necháme hodinu kynout ,přikryté folií na teplém místě.Troubu si předehřejeme na 190°C.Vyšší plech si vymaženme sádlem, vlijeme vykynuté těsto-zarovnáme stěrkou a pečeme dozlatova.
S čajem je to výborná večeře .Dělám ho takto raději ,bez postávání u sporáku a prskání omastku.

Upečený bramborák na plechu