FAZOLOVÁ POLÉVKA s cuketou a pórkem



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Ingredince pro 3 osoby: 6-7 PL uvařených fazolí (nebo 1 konzerva) 1 větší brambora ( nebo 2 menší), 1 větší cuketa (nebo 2 menší), 1 rajče, 1 stonek řapíkatého celeru, 1 mrkev, 1 pórek, majoránka (nejlépe pár čerstvých lístečků), petrželová nať, popřípadě 2-3 PL předem uvařených drobných těstovin.

POSTUP PŘÍPRAVY

Postup práce:

Do osolené vody dáme vařit oloupanou bramboru vcelku, přidáme na kostičky nakrájenou karotku, celer, pórek, cuketu i rajčátko.
V polovině času varu přidáme fazole i se šťávou.
Když je zelenina měkká, pro zahuštění rozmačkáme uvařenou bramboru, přidáme nasekanou petržel a už jen velmi krátce necháme přejít varem.

Polévku odstavíme, dochutíme solí a kapkou olivového oleje.
Ještě do vařící „fazolovice“ vhodíme pár lístečku čerstvé majoránky (pokud nemáme, postačí sušená).
Polévka by měla být hustá, můžeme ještě nakonec do ní přidat předvařené těstoviny.
Dobré pochutnání.