Perníčky s povidlovo-ořechovou náplní



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Těsto: 225 g hladké mouky, 60 g cukru moučka, ½ PL kakaa, 1 vejce, 50 g medu, 25 g hery, ½ lžičky perníkového koření, ½ lžičky jedlé sody. Náplň: 75 g povidel, 75 g strouhaných ořechů, 2 PL cukru moučka, špetka skořice, rum dle potřeby. Nahoru: čokoládová poleva v sáčku, slunečnicová semínka v jogurtu a čokoládě.

POSTUP PŘÍPRAVY

V míse smícháme mouku, cukr, kakao, perníkové koření a jedlou sodu. Do rozpuštěné a vychladlé hery zamícháme tekutý med a vejce. Smícháme obě směsi a na vále zpracujeme ve vláčné těsto, které zabalíme do potravinové fólie a necháme chvíli odpočinout v ledničce. Těsto rozválíme na 2 mm silný plát, vykrájíme kolečka a na plechu s pečícím papírem upečeme. (180°C 7 minut.)
V kastrolu krátce podusíme povidla s ořechy a cukrem, odstavíme, přidáme skořici a rum. Perníčky slepíme náplní a na 2 hodiny uložíme do ledničky.
Čokoládovou polevu rozpustíme a vylijeme ze sáčku. Perníčky namáčíme do polevy a zdobíme slunečnicovými semínky.

Jeden den upečené, slepené a máčené, druhý den krásně měkoučké a všecky snězené.