Nadýchaný chleba



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

175g žitné celozrnné nebo chlebové mouky, 320g hladké pšeničné mouky, 1 a 1/2 hrnku vody, vrchovatá lžička soli, kmín, 1/2 droždí, lžíce olivového oleje

POSTUP PŘÍPRAVY

Sypké ingredience smícháme, droždí rozpustíme ve vodě a vše smícháme. Nemusíme dlouho hníst. Necháme kynout přikryté při pokojové teplotě 8-12 hodin. Poté těsto dáme na vál a necháme přikryté 10 min., pak ho několikrát překládáme a vtahujeme, opět necháme odpočívat asi 30 min. nebo dáme kynout do ošatky. Dáme do hodně vyhřáté trouby (na max.) s nahřátým plechem a pečeme 10min. na 250°C, poté stáhneme a dopékáme na 220-230°C asi 30 min. Nebo pečeme v nahřátém hrnci/skleněném pekáči.

...
...
...