Krůtí plátky s parmazánem a citrónem



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

500g krůtích prsou, 1-2 lžíce citrónové šťávy, cca 2 hrsti parmazánu, 2 lžíce hladké mouky, sůl, pepř, 2 lžíce přepuštěného másla, 1 stroužek česneku, 250ml vývaru, 1 šlehačka, 2 lžíce kaparů, kukuřičný škrob dle potřeby

POSTUP PŘÍPRAVY

Plátky masa osolíme, opepříme a obalíme v mouce smíchané s trochou parmazánu. Na másle orestujeme z obou stran, podlijeme vývarem, přiklopíme a necháme chvíli dusit. Když je maso měkké, vyndáme ho a uchováváme v teple. Výpek necháme trochu zredukovat, přidáme česnek a parmazán. Po rozpuštění přidáme šlehačku a kapary, chvíli povaříme a nakonec zahustíme škrobem rozmíchaným ve studené vodě dle potřeby a dochutíme citrónem.

...
...