Krůtí maso na zelenině s quinoou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

200g krůtího masa, půl menší cukety, půl menšího lilku, mrkev, sůl, pepř, kurkuma, koriandr, olej, 100g quinoy, menší cibule

POSTUP PŘÍPRAVY

Nejprve důkladně propláchneme quinou. Nakrájíme najemno cibuli a na trošce oleje smažíme.
Až cibule zesklovatí, přidáme quinou, osolíme, zalijeme vroucí vodou a dáme vařit na cca 15 minut na mírném ohni.

Dále pokrájíme maso na středně velké plátky, osolíme, opepříme a prudce osmahneme na oleji.
Nakrájíme cuketu, lilek a mrkev na menší kousky.

Pokrájenou zeleninu přidáme na pánev k masu a po chvíli podlijeme trochou vody. Okořeníme kurkumou a koriandrem. ( V originál receptu je ještě chilli, ale to tady moc nemusíme, tak jsem ještě směs posypala medvědím česnekem).
Pánev přikryjeme poklicí a na mírném plamenu dusíme asi 10 minut.

Až zelenina změkne, podáváme s uvařenou quinoou.

Recept je rychlý jednoduchý, nedá se na tom opravdu nic zkazit.
Inspirovala jsem se v knize Rychlovky a chuťovky Břicháče Toma.
V orig. receptu Tom používá kokosový olej, ten jsem ale nesehnala. Smažila jsem na oleji slunečnicovém.