Maryšky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Pečené těsto: 150 g hladké mouky, 50 g cukru moučka, 100 g másla, 1 žloutek, 1 vanilkový cukr, citronová kůra. Nepečené těsto: 200 g cukru moučka, 30 g kakaa, 50 g másla, 40 g mletých ořechů, 3 PL rumu. Citronová poleva: 150 g cukru moučka, 1 PL vařící vody, 3 ČL citronové šťávy. Nahoru: půlky ořechů.

POSTUP PŘÍPRAVY

Z uvedených surovin na vále vypracujeme hladká těsta, která zabalíme do potravinové fólie a necháme asi hodinu odpočívat v chladu. Z lineckého těsta vykrájíme kolečka a upečeme je v troubě předehřáté na 180°C asi 10 minut.
Tmavé těsto rozválíme přes fólii a vykrajujeme stejné tvary, každý kousek hned slepíme marmeládou s pečeným kouskem.
Vymícháme citronovou polevu, potřeme cukroví a zdobíme ořechem. Poleva i tmavé těsto na vzduchu zaschne a zpevní.