VÝBORNÁ KRÉMOVÁ POLÉVKA z cizrny



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Suroviny pro 3 osoby: 500 g měkké uvařené cizrny (nebo s konzervy), 1 ks brambory-střední velikost, 2 PL olivového oleje, několik rozmarýnových jehliček, feferonka, snítka petržele, 3 krajíčky chleba, nebo housky.

POSTUP PŘÍPRAVY

Postup:
Uvaříme oloupanou, na kostičky nakrájenou bramboru a v polovině varu přidáme měkkou cizrnu.
Ještě přihodíme feferonku, jemně pokrájený rozmarýn, osolíme a dovaříme.

Odstavíme a přidáme olivový olej, dochutíme solí a rozmixujeme i s vývarem do krémově konzistence.
Polévku ozdobíme drobně nakrájenou petrželkou a servírujeme spolu s miskou opečených kostiček chleba, popřípadě housky.

Dobré pochutnání.

Ještě jeden pohled na talíř s výbornou cizrnovou polévkou.