SKVĚLÉ KOKOSOVÉ MUFFINKY s borůvkami a bílou čokoládou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Ingredience na těsto-asi 15 muffin: 250 g hladké mouky, 50 g strouhaného kokosu, 90-100 g krystalového cukru, 100 g bílé čokolády, 1 sáček vanilkového cukru, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 130 g mléka, 70 g slunečnicového oleje, 3 ks vajec střední velikosti, hrst čerstvých borůvek.

POSTUP PŘÍPRAVY

Postup práce:

Bílou čokoládu jemně nastrouháme, nebo rozmixujeme a spojíme s moukou, cukrem a kokosem.
V druhé misce vyšleháme vejce s olejem a mlékem a postupně vmícháme suchou část surovin i s kypřícím práškem.

Těsto vložíme do vymazaných formiček (nebo dvojitých papírových košíčků, do plechu na muffinky...) a přidáme borůvky.
Pečeme v rozpálené troubě na 180 st. C asi 25-30 minut.

Dobré pochutnání.

Po 25 minutách pečení vyzkoušíme špejlí a pokud bude třeba, dopékáme ještě 5 minut.
Po upečení necháme muffinky trochu vychladnout a mírně je pocukrujeme.
Muffiny jsou výborné teplé, vlažné i studené - dobré pochutnání.