KŘEHOUČKÉ SNĚHOVÉ PUSINKY s náplní



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Ingredience: Zvážit 2 bílky pokojové teploty, jemný krystalový cukr (stejná váha, jako 2 bílky), moučkový cukr (stejná váha, jako 2 bílky), špetka soli, kapka citronové šťávy, nebo octové.

POSTUP PŘÍPRAVY

Postup šlehání bílků se solí:

Po dvou minutách stálého šlehání bílků přidáme 1/3 cukru.
V polovině času, kdy ještě není sníh tuhý, přidáme druhou třetinu cukru.

Stále šleháme-až je sníh téměř pevný, vsypeme zbývající třetinu cukru a citronovou šťávu.
Došleháme sníh na potřebnou pevnost a lesklost a na plechu s pečícím papírem utvoříme malé pusinky (viz první obrázek v příloze), které upečeme.

Až máme dopečeno, vypneme a v polootevřené troubě necháme křehulky vychladnout.
Po té je ještě dobré nechat cukroví zaležet, nejlépe do dalšího dne.
Skladujeme v suché místnosti.

Dobré pochutnání.

V rozehřáté troubě je možné péct dvěma způsoby: První varianta: Délka pečení 3-4 hodiny při teplotě 80 st. C. Druhá varianta: Délka pečení 100 minut při teplotě 100-110 st. C. Po devadesáti minutách již kontrolovat.
Před podáváním plníme pusinky lehkým krémem, pudinkem (výborný je karamelový), nebo šlehačkou a barevně dozdobíme drobným ovocem.