Pikantní vepřová pečeně na smetaně -labuznik.cz



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Ingredience •800 g vepřového masa z plecka, nebo kýty, bez kosti a kůže •sůl a pepř •20 g másla + 2 sardelky, nebo sardelová pasta •40 g slaniny •30g másla •40g cibule na plátky pokrájené •vařící masový vývar, nebo voda podle potřeby •20 g nastrouhané housky na jemno a prosáté •20 g mouky •1/8 l kyselé smetany •z 1/2 citronu šťáva

POSTUP PŘÍPRAVY

Postup


Maso naklepeme a svážeme motouzkem. Protáhneme na nudličky nakrájenou slaninou. Povrchu potřeme sardelovým máslem. Dáme dusit do kastrolu, ve kterém jsme na másle a zbytku slaniny usmažili cibuli. Po chvíli podlijeme vývarem, nebo vodou, maso obrátíme a posypeme strouhanou houskou.

Vložíme do trouby a upečeme do měkka. Maso vyjmeme a nakrájíme na plátky a poskládáme na servírovací mísu. Udržujeme v teple.

Šťávu v kastrole zaprášíme moukou, povaříme a přidáme kyselou smetanu. Je-li nutné přidáme trochu víc vařícího vývaru. Ochutíme citronem a přecezenou omáčku nalijeme na maso.

Podáváme horké s omeletovými nudlemi (celestýnské), nebo jemnými noky