DVOJBAREVNÉ KOKOSOVÉ KULIČKY-nepečené



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Ingredience: 350 g mascarpone, 200 g moučkového cukru, 250 g kokosové moučky + na obalení kuliček, 2 PL nutely, 4- 5 ks oplatků, 30-35 lískových oříšků.

POSTUP PŘÍPRAVY

Postup práce:
Oplatky rodrtíme, nebo rozmixujeme a smícháme s mascarpone, přidáme cukr, kokos a dobře ručně promícháme.
Směs rozdělíme na 2 díly do dvou misek.
V jedné zůstane jen bílé těsto, do druhé misky přidáme nutelu a spojíme.
Obě těsta přikryjeme a na hodinku vložíme do ledničky.
Oříšky lehce orestujeme buď na suché pánvičce, nebo v troubě.

Dokončení:
Po hodině vytáhneme světlé i tmavé těsto z ledničky, vytvoříme kuličky libovolné velikosti (nejlépe ve velikosti vlašského ořechu), dovnitř vtiskneme po jednom oříšku a zakulatíme.
Všechny kuličky obalíme v kokosu a vložíme zpět do ledničky, kde je můžeme skladovat asi 4 dny.
Servírujeme je buď samostatně na talíři, nebo je vkládáme do papírových košíčků.

Dobré pochutnání.

Obrázek hotových kokosových kuliček.
Kuličky se dobře vyjímají v barevných papírových košíčcích.
Další foto nepečeného cukroví.
Ještě jeden pohled na kuličky dvou barev, tentokrát bez košíčků.