LINECKÁ SRDÍČKA-SLEPOVANÁ I PLNĚNÁ



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Suroviny na linecké těsto: 200 g hladké mouky, 130 g másla, 65 g moučkového cukru, 1-2 žloutky (dle velikosti vajec), strouhaná citronová kůra. Ostatní suroviny (pokud budeme plnit, nebo slepovat): Pravý rybízový džem, moučkový a vanilkový cukr, krém do cukroví.

POSTUP PŘÍPRAVY

Postup – těsto:

Suroviny zpracujeme na hladké těsto, zabalíme do fólie a vložíme do ledničky alespoň na hodinu. Pak vyválíme plát a vykrojíme formičkou srdíčka, nebo jiný libovolný tvar, které ihned pokládáme na plechy s pečícím papírem. Tímto způsobem spotřebujeme všechno těsto a pečeme při teplotě 170-175 st. C.

Doba pečení je kolem 8-10 minut, víc ne. Barva by měla zůstat bílá, upečené horké cukroví je ještě velmi měkké, pak se rychle zpevní. Je třeba nechat zaležet alespoň do druhého dne.

Přeji dobrou chuť.

Linecké je výborné nejen slepované rybízovým džemem, ale také naplněné krémem do cukroví.