Anglické rohlíky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

* NA TĚSTO: 400 g hladké mouky, 40 g žitné chlebové mouky, 170 ml vody, 120 ml mléka, 10 g sádla, 10 g olivového oleje, 1½ lžičky soli, 20 g čerstvého droždí (nebo 2 lžičky sušeného), 10 g cukru (nebo lžička Sladěnky), 2 lžíce bramboráku v prášku; * NA POVRCH: olivový olej, grilovací koření (u nás nejraději grilovací s česnekem od Avokáda), anglická slanina - plátky, tvrdý sýr - plátky nebo nastrouhaný

POSTUP PŘÍPRAVY

Ze všech surovin umíchat hladké těsto a nechat kynout cca 1 hodinu (možno nechat udělat v pekárně).

Po vykynutí těsto vyklopit na vál, propracovat a rozdělit na 12 bochánků.
Každý bochánek rozválet a umotat z něj rovný rohlík.
Rohlíky nechat na plechu kynout 30-40 minut (přikrýt folií nebo vlhkou utěrkou, aby těsto neoschlo).

V misce smíchat olivový olej + grilovací koření.

Nakynuté rohlíky potřít olejem s kořením.
Na každý položit plátek slaniny a na to sýr.

Péct v troubě cca 20 minut na 190°C, nechat vychladnout na mřížce.

Ze všech surovin umíchat hladké těsto.
Nechat kynout cca 1 hodinu (možno nechat udělat v pekárně).
Po vykynutí těsto vyklopit na vál, propracovat a rozdělit na 12 bochánků.
Každý bochánek rozválet a umotat z něj rovný rohlík.
Rohlíky nechat na plechu kynout 30-40 minut (přikrýt folií nebo vlhkou utěrkou, aby těsto neoschlo).
V misce smíchat olivový olej + grilovací koření.
Nakynuté rohlíky potřít olejem s kořením. Na každý položit plátek slaniny a na to sýr.
Péct v troubě cca 20 minut na 190°C, nechat vychladnout na mřížce.