SVÁTEČNÍ NEPEČENÝ ANANASOVÝ DORT



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Základní suroviny-dno dortu: 250 g piškotů (nebo sucharů), 125 g vlahého másla, 6-7 koleček kompotovaného ananasu. Suroviny-krém: 400 g vaničkového tvarohu, 400 ml smetany ke šlehání. 70 g moučkového cukru, 1 sáček vanilkového cukru, 14 g želatiny, 2 PL teplého mléka na rozpuštění želatiny. Suroviny-poleva: 3 kompotovaná ananasová kolečka, 1 PL jemného krystalu, šťáva z jednoho citronu, ananasová šťáva z kompotovaného ananasu (hmotnost konzervy 500 g), 17 g želatiny, 2 PL teplé ananasové šťávy na rozpuštění želatiny, 6 koleček kompotovaného ananasu na ozdobu.

POSTUP PŘÍPRAVY

Postup-piškotové dno dortu:
Pomleté piškoty, nebo suchary smícháme s rozpuštěným máslem a směs namačkáme na dno dortové formy o průměru 28 cm s pečícím papírem. Boky vyskládáme půlkami ananasových koleček a dáme zatuhnout do ledničky.

Postup-krém:
Želatinu namočíme do studené vody, tvaroh smícháme s oběma cukry. Ohřejeme mléko, ve kterém rozpustíme namočenou želatinu, kterou smícháme s oslazeným tvarohem. Vyšleháme tuhou šlehačku, kapku přisladíme a opatrně vmícháme do tvarohové směsi s želatinou. Vše vlijeme do vychlazené formy s připraveným piškotovým dnem, zarovnáme a uložíme do ledničky.

Postup-poleva:
Rozmixujeme ananas s cukrem a citronovou šťávou a vmícháme ananasovou šťávu z konzervy.
V teplé šťávě necháme rozpustit želatinu a smícháme s ananasovou rozmixovanou směsí, kterou polijeme povrch vychlazeného dortu s krémem. Opět uložíme do ledničky.

Vznikne krásný a voňavý dort v jemné barvě ananasu, který můžeme libovolně dozdobit ovocem.

Přeji dobrou chuť.

1. Ozdoba - kousky ananasu a skupinka malin.
2. Ozdoba - zelené lístečky meduňky, maliny a ananas.
3. Ozdoba - maliny po okrajích uložené v ananasových vějířcích, uprostřed jediná malina s lístečky.
4. Ozdoba -střed tvoří 1 malina, 3 borůvky a kousky kiwi, okraj je orámovaný ananasem, malinou a kiwi.