Kuřecí kousky s bramborami zapečené ve šlehačce-recepty.cz



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Rozpis na 4 porce: 4 ks kuřecí steaky (kuřecí horní stehna vykostěná), 8 ks větších brambor , 2 ks cibule,1 kelímek šlehačkové smetany, 2 lžíce grilovacího nebo jiného oblíbeného koření, 2 lžíce oleje, 1 lžíce citronové šťávy, 1 lžíce sádla, drcený kmín, sůl dle potřeby

POSTUP PŘÍPRAVY

1. Maso překrájíme na menší kousky, posypeme kořením, zakápneme olejem a citronovou šťávou, promícháme a necháme přes noc marinovat v lednici v uzavřené nádobě
2. Brambory oloupeme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na kolečka, v míse je prosolíme a okmínujeme
3. Cibuli nakrájíme na céčka
4. V pánvi na rozpáleném sádle zprudka opečeme maso z obou stran
5. Výpek z pánve nalejeme do pekáčku, dno vyskládáme opečeným masem, přidáme cibuli a naskádáme brambory, zalejeme šlehačkou, přiklopíme
6. V troubě vyhřáté na 200 °C zapékáme 30 minut, poté odklopíme, teplotu zvýšíme na 230 °C a dopékáme ještě cca 40 minut.