Vepřová plec na zelenině-podle Janky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

500g vepřové plece, 1 velká cibule, 1PL rajčatového protlaku, 1 mrkev, kousek celeru, 1 větší kyselá okurka, sterilovaný nebo mražený hrášek , 150ml mléka,150ml smetany na vaření, citronová šťáva, olej, sůl

POSTUP PŘÍPRAVY

Maso nakrájíme na plátky. Osolíme. Na oleji orestujeme cibuli, přidáme maso, z obou stran opečem a vmícháme protlak, podlijeme vodou nebo vývarem a dusíme. Přibližně v polovině dušení přidáme na kostičky nakrájenou mrkev a celer. Před koncem vmícháme na drobno nakrájenou okurku a hrášek, zalijeme mlékem a smetanou rozmíchanou s trochou hladké mouky. Provaříme ještě 10 minut a dochutíme citronovou šťávou, popř. solí.
Poznámka: Někdo vaří maso vcelku a mrkev s celerem uvaří zvlášť a až ke konci vloží zeleninu do omáčky. Já dávám dřív, omáčka mi tak přijde chutnější.