POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Ingredience: 4 špalíčky panenské svíčkové, 200 g malých, hnědých žampionů, 400 g brambor, 2 stroužky česneku, olivový olej, mouka, rozmarýn, sůl.
POSTUP PŘÍPRAVY
Postup práce v několika krocích:
1. Brambory uvaříme ve šlupce do poloměkka a scedíme je.
2. Na pánvičce s olejem osmahneme 1 stroužek česneku, vložíme očištěné houby, osolíme a s trochou vody pod pokličkou dusíme. Potom houbičky i se šťávou přemístíme bokem na talíř.
3. Připravíme medailonky, které vyžadují malou proceduru. Abychom masové špalíčky zachovali vysoké, tak je kolem dokola zatáhneme provázkem. Osolíme je, obalíme v mouce a do stejné pánvičky, z které jsme vyndali houbičky i se šťávou, nalijeme olej, medailonky po všech stranách osmahneme pěkně dozlatova a odložíme rovněž bokem.
4. Do stejné pánve nalijeme šťávu z hub, dolijeme vývarem nebo vodou, zahustíme moukou, dochutíme a povaříme.
5. Do hotové šťávy vložíme houbičky (česnek vyhodíme) a pěkně vysoké medailonky, z kterých jsme již sundali provázky.
6. Nakonec oloupeme uvařené brambory, nakrájíme je na kostečky, nebo plátky a v horkém oleji usmažíme s druhým česnekem a rozmarýnem (česneky v jídle nenecháváme).
A můžeme servírovat. Dobré pochutnání.
Brambory k příloze mohou být na plátky, ale také drobnější, jak je vidět na obrázku. |