Vdolky s jablky

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

400 g hladké mouky, 2 žloutky, 4 lžíce rozpuštěného sádla, 20 g droždí, voda (nebo mléko) asi 20 ml sůl, cukr asi 2 hrstky, 3 PL rumu. Náplň : jablka - nastrouhat vanilkový cukr, skořice (mohou být i rozinky)

POSTUP PŘÍPRAVY

Všechny ingredience dáme do pekárny a vytvoříme těsto.
Po vykynutí srazíme a necháme ho vykynout ještě jednou.
Potom vykrajujeme kousky větší polévkovou lžící, těsto roztáhneme jako na buchty a naplníme jablky se skořicí, pečlivě uzavřeme
Dáme na vymazaný plech asi 5 cm od sebe a necháme opět vykynout
Pak potřeme smetanou /nebo vejcem/ a posypeme mákem, pečeme ve vyhřáté troubě do růžova.