KAKAOVÉ ŘEZY PLNĚNÉ KRÉMEM S ČOKOLÁDOU



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Suroviny-korpus: 60 g hladké mouky, 20 g solamylu, 80 g jemného krystalového cukru, 1 sáček vanilkového cukru, 2 PL kakaa, ½ sáčku kypřícího prášku do pečiva, 3 vejce. Suroviny- čokoládový krém: 1 sáček čokoládového pudinku, 4 KL krystalového cukru, 350 ml mléka, 100 g čokolády na vaření, 200-250 g másla.

POSTUP PŘÍPRAVY

Postup-Krém s čokoládou:
Uvaříme čokoládový pudink s cukrem, odstavíme a ještě do horkého nalámeme čokoládu, necháme ji rozpustit a za častého míchání necháme vychladnout. Pak dobře vyšleháme máslo a po částech přidáváme pudinkovo-čokoládovou směs. Krém dosladíme dle své chuti. Všechny složky musí mít stejnou pokojovou teplotu.

Postup-korpus:
Vyšleháme celá vejce s cukry a vmícháme postupně mouku smísenou se solamylem, kakaem a kypřícím práškem. Pečeme na plechu s papírem (ten můžeme před tím slabě potřít olejem) při teplotě 200 st. C. maximálně 10 minut. Horký plát necháme chvíli odležet a pak strhneme papír, necháme vychladnout.

Dokončení:
Vychladlý plát rozřízneme na dva, nebo na 3 díly, každý natřeme krémem a poskládáme na sebe. Složený moučník ještě celý potřeme zbytkem krému (vršek i boky) a můžeme ho posypat třeba mletými ořechy, kokosem, plátky mandlí, strouhanou čokoládou atd…. Uložíme do ledničky do dalšího dne-to je důležité. .

Můj tip:
Při přípravě máslových krému raději předejdu jejich případnému sražení tak, že předem odeberu lžíci másla z předepsané dávky, na plameni ho v pánvičce rozehřeji a nakonec ještě teplý tuk důkladně zašlehám do připraveného krému. Vznikne tak krém nádherně jemný a sametový.

Přeji dobrou chuť.

Naskládané a plněné pláty potřeme ze všech stran krémem.
Dobře vyšlehané máslo a pudink s rozpuštěnou čokoládou do sametového krému. Pro chuť i vůni můžeme přidat kapku rumu.