Vepřová plec na halali-toprecepty.cz



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1/2 kg plece (vcelku),sůl,pepř,halali,bobkový list,2 kuličky nového koření,zakysaná smetana,asi 3/4 litru mléka (podle množství omáčky),1 lžíce másla,asi 3 lžíce cukru,asi 2-3 lžíce hladké mouky (na zahuštění)

POSTUP PŘÍPRAVY

Maso osolíme, opepříme a zprudka opečeme na trošce oleje. Přidáme menší skleničku halali, bobkový list, 2 kuličky nového koření, podlijeme trochou vody (asi 3 dcl) a dáme dusit do tlakového hrnce asi na 40 minut

2
Po uvaření maso vyjmeme a zahustíme omáčku mlékem a moukou, ochutíme cukrem a před dovařením přidáme zakysanou smetanu a lžíci másla