Celozrnný drobenkový koláč s mákem



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Těsto: 310 g celozrnné pšeničné mouky, 230 g cukru krupice, 150 g hery, ½ prášku do pečiva, 1 vejce. Náplň: 500 ml mléka, 1 vanilkový pudinkový prášek, 2 vrchovaté PL cukru krupice, 100 g mletého máku.

POSTUP PŘÍPRAVY

Z uvedených surovin vypracujeme drobenku. Z mléka, pudinkového prášku a cukru uvaříme pudink, vmícháme mák a necháme vychladnout. Do vymazané koláčové formy (průměr 28 cm) nasypeme větší část drobenky, zarovnáme (jen zlehka, netlačit), natřeme náplň a posypeme zbylou drobenkou. Pečeme v troubě předehřáté na 180 – 190°C (pekla jsem ve skleněné formě 50 minut). Koláč necháme před krájením vychladnout.