Salát z pečené mrkve a zelené čočky-časopis glanc



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Na 4 porce budete potřebovat: 1 kg mrkve, 100g zelené čočky, 1 svazek jarní cibulky, 100g rucoly, 1 lžíce olivového oleje,sul-.......Na zálivku: 5 lžic olivového oleje, 3 lžíce balsamica 1 lžíce sojové omáčky, 1 lžička medu, 1 stroužek česneku, 1 chilli paprička, sůl,

POSTUP PŘÍPRAVY

Předehřejeme si troubu na 180 stupňů. Mrkev oloupeme a nakrájíme na tlustší kolečka a ty pak na půlky nebo čtvrtiny, podle velikosti mrkve. Ty rozložíme na plech vyložený pečícím papírem, osolíme a zakápneme olivovým olejem. Pečeme v troubě asi 20 minut, občas promícháme, mrkev nemá zhnědnout, pouze změknout.
Čočku povaříme asi deset minut a osolíme. Na sucho si na pánvi opražíme sezamová semínka. Jarní cibulku nakrájíme na kolečka.
Do malé krabičky nebo uzavíratelné skleničky si prolisujeme česnek, přidáme na jemno nakrájenou chilli papričku, osolíme a přidáme zbývající ingredience. Skleničku zavřeme a pořádně protřepeme. Vážně je lepší míchat zálivku ve skleničce, jinak se olej s ostatními ingrediencemi pořádně nespojí.
Mrkev přesypeme do mísy, promícháme s čočkou, cibulkou a rukolou a přelijeme zálivkou.