Sekaná se smetanou-vareni.cz



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 kelímek zakysaná smetana,3 stroužky česnek, 500 g mleté maso,2 vejve. PODLE CHUTI  pepř,  kmín,  sů,l  majoránka,koření na mletá masa. PODLE POTŘEBY  strouhanka, NA POTŘENÍ 1 ks vejce

POSTUP PŘÍPRAVY

Mleté maso vložíme do mísy, přidáme sůl, pepř a majoránku, kterou ještě lehce promneme v dlaních. Česnek oloupeme, prolisujeme,2 vejce a přidáme k masu. Maso zpracujeme (nejlépe rukama) a nakonec k masu postupně přilijeme zakysanou smetanu.

Pokud je masová hmota příliš řídká, zahustíme ji strouhankou. Z masa vytvarujeme šišku, kterou vložíme do pekáčku, který jsme vymazali olejem. Sekanou potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme kmínem.

Do pekáčku nalijeme zhruba půl hrnečku vody a pekáč vložíme do předehřáté trouby. Sekanou upečeme dozlatova, během pečení maso podléváme výpekem.

Sekanou se smetanou podáváme s bramborovou kaší