Hovězí v mrkvi a hrášku s bramborem



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Suroviny pro jednu porci: Hovězí zadní, steak 70g Brambory 250g Hrášek 70g Mrkev 50g Cibule 25g Řepkový olej 5ml sůl pepř černý

POSTUP PŘÍPRAVY

Recept je se sníženým obsahem tuků, proto je vhodný pro lidi s citlivostí na tuky.
344 kcal, 7g tuku, 24g bílkovin, 43g sacharidy, 8g vláknina

Brambory omyjeme, oloupeme a očistíme. Nakrájíme na čtvrtky a v osolené vodě vaříme asi 15 – 20
minut.

Maso omyjeme, osušíme, odřízneme šlachy, nakrájíme na kostičky, osolíme a opepříme. Hrášek v
sítku propláchneme a necháme okapat. Mrkev oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Cibuli
oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostičky.

Na pánvi rozpálíme olej a orestujeme cibuli přibližně 2-3 min, poté přidáme maso a necháme ho
restovat přibližně 5 min. Přidáme zeleninu. Dusíme asi 15-20 min do změknutí. Podle potřeby
podléváme vodou, aby se maso nepřipeklo.
Podáváme s vařenými brambory.