Dobrá vepřová pečene podle -Lucky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

POTŘEBNÉ PŘÍSADY: Pečeně: •1kg pečeně nebo plecka •5 stroužků česneku •mletý zázvor •kmín •sůl •sádlo •lžíce hladké mouky •voda •cibule

POSTUP PŘÍPRAVY

POSTUP PŘÍPRAVY:


Na sádle zpěníme cibulku,přidáme zelí,osmahneme,podlijeme troškou vody a dusíme. Přidáme sůl,kmín a podle potřeby podléváme. Měkké zelí zahustíme strouhanou bramborou,mírně povaříme.


Česnek utřeme se solí,maso jím potřeme a necháme proležet nejlépe přes noc. Poprášíme zázvorem a kmínem,dáme do pekáčku se sádlem,podlijeme vodou a dáme péct. Asi v polovině pečení přidáme hrubě nasekanou cibuli a dopečeme. Maso vyndáme, výpek podle potřeby naředíme vodou,zaprášíme moukou,pořádně rozšleháme a povaříme. Maso nakrájíme, vložíme do šťávy a prohřejeme.