Kuře s bramborami a jogurtovým dresinkem



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Kuřecí prsa – 70 g, Čínské zelí– 120 g, Olivový olej – 5 ml, Pelyněk estragon, čerstvý – trochu, Sůl – trochu, Mražená zelenina –60 g, Pepř, černý – trochu, Jogurt 1% tuku – 100 ml, Brambory – 200 g, Med – 10 g

POSTUP PŘÍPRAVY

Se sníženým obsahem tuku: 336 kcal, 6 g tuky, 25 g bílkoviny, 42 g sacharidy, 6 g vláknina

Předehřejeme troubu na 180°C.

Kuře vložíme do mělké pečicí nádoby, namažeme olejem a ochutíme solí a pepřem. Zakryjeme fólií a pečeme 20 minut, dokud nebude propečené. Nakrájíme na malé kousky. Mezitím oloupeme brambory a vaříme 15 minut, dokud nezměknou.

Opláchneme, očistíme a osušíme listy salátu a natrháme do mísy. Opláchneme, osušíme a nahrubo nasekáme estragon. Přidáme spařenou mraženou zeleninu.

Příprava dresinku: Smícháme jogurt s medem a estragonem. Promícháme se salátem.
Dochutíme solí a pepřem dle chuti.