Roláda tety Dobry - rychlá, jednoduchá a skvělá



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

5 vajec, 4 vrchovaté PL cukru moučka, 4 PL kakaa, krém: dle chuti - buďto šlehačka, popř. ztužovač, nebo já dělám tvarohový krém - cca 110-120 másla, 90 g cukru moučka, vanilkový cukr, půlka tvarohu

POSTUP PŘÍPRAVY

Vyšleháme do pěny celá vejce. Přidáme cukr a kakao a vyšleháme. Na plech dáme pečící papír, který vymastíme máslem. Vylijeme kakaové těsto na plech a snažíme se z něj udělat co nejtenčí obdélník. Pečeme cca 10 minut na 175°C. Ještě teplé těsto opatrně srolujeme do rolády a rozmotáme ho. necháme vychladit. Mezitím si připravíme krém. My šlehačku rádi nemáme, tak šlehačkový krém nedělám, ale jeho výroba je jednoduchá, stačí vyšlehat šlehačku, popř. se ztužovačem. Dělám tvarohový krém, změklé máslo vyšlehám s tvarohem, cukrem a van. cukrem. Potřu krémem roládu, smotám a dám na noc do lednice. Je to hodně rychlé.