POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Ingredience na srdcový korpus: 30 g hladké mouky, 60 g bramborové moučky, 90 g jemného krystalového cukru, 3 žloutky, 3 bílky na tuhý sníh, 1 KL kypřícího prášku do pečiva. Ostatní suroviny: 400 ml smetany ke šlehání se ztužovačem a vanilkovým cukrem, jahodový kompot (i čerstvé jahody), malá tabulka čokolády ke strouhání.
POSTUP PŘÍPRAVY
Postup práce:
Den předem si z uvedených surovin upečeme korpus ve tvaru srdíčka.
Pak ho podélně prořízneme, spodní díl zakápneme kompotovanou jahodovou šťávou, přidáme vrstvu jahod, hojně naplníme částí dobře vyšlehané oslazené smetany a přikryjeme vrchním plátem.
Celé srdce nakonec potřeme zbytkem šlehačky, dozdobíme jahůdkami a můžeme jemně posypat strouhanou čokoládou.
Dobré pochutnání.
Korpus dortíku můžeme upéct v jakémkoliv tvaru-dle příležitosti. |