Rozinkové šišky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

750 g hladké mouky,1 kostka droždí,50g moučkového cukru,450 ml mléka,50g másla,špetka soli,4 vejce,1 vanilkový cukr,125g rozinek ,olej na smažení, na obalení moučkový sukr smíchaný se skořicí

POSTUP PŘÍPRAVY

Nejdříve si připravíme kvásek.Do části vlažného mléka se lžící cukru a mouky,rozdrobíme droždí a necháme vyběhnout.Máslo si rozpustíme .( rozpouštím v mikrovlnce).Do mísy si prosijeme mouku,přidáme zbytek cukru,vanilkový cukr,špetku soli,rozinky ( které můžeme předem namočit do rumu-ale nemusí být),rozpuštěné máslo,celá vejce,vykynutý kvásek ,zbytek mléka a dobře vypracujeme těsto.Necháme na teplém místě přikryté utěrkou vykynout.Potom z něj lžící vykrajujeme kousky ,které smažíme ve vřelém tuku z obou stran.Vyndáme na ubrousek( abychom trochu odsály tuk a pak ještě horké obalíme ve skořicovém cukru.Z tohoto těsta je šišek opravdu hodně.