Lehký hruškový koláč s drobenkou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 hrnek polohrubé mouky, 1/2 hrnku cukru - může být klasický nebo hnědý, 1/2 balíčku prášku do pečiva, 1 hrnek bílého jogurtu - ne nízkotučného, 1 vajíčko, 1/3 hrnku oleje, hrušky, event. jablka, trošku skořice, rozinky, event. ořechy....plus máslo, hrubou mouku a cukr na drobenku

POSTUP PŘÍPRAVY

Smícháme všechny suché přísady a potom přidáme jogurt, vajíčko a olej. Nalijeme do vymazaného a moukou vysypaného pekáčku (toto množství používám na zapékací mísu o velikosti 1/2 klasického pečícího plechu). Poklademe nakrájenými hruškami (většinou jsou sladké, tak nepřislazuji), přidávám i skořici a rozinky a posypeme drobenkou. Pečeme dle své trouby do růžova, cca na 180%C cca půl hodinky. Koláč je krásně vláčný, díky hruškám šťavnatý...určitě vám bude chutnat :-)

Postup je uveden výše. Určitě zvládne každý..