Bábovka s roládou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Na roládu. 4 vejce,4 plné lžíce krupicového cukru,4 plné lžíce polohrubé mouky,špetka soli,marmeláda na potření Na bábovku: 4 vejce,230 g krupicového cukru,150 ml oleje,250 g bílého jogurtu,270 g polohrubé mouky,1 vanilkový pudink,1 prášek do pečiva,2 plné lžíce kakaa

POSTUP PŘÍPRAVY

Nejdříve si uděláme roládu.Ze 4 bílků ( žloutky si dáme stranou) a špetky soli vyšleháme tuhý sníh.Postupně do něj zašleháme žloutky,cukr a mouku.Těsto vylijeme na plech vyložený pečícím papírem,rozetřeme,( používám plech 26x 39 cm) pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 10 minut dozlatova.Ještě horkou roládu smotáme ( po vychladnutí by se nám lámala).Po vychladnutí stáhneme pečící papír,potřeme marmeládou( použila jsem rybízovou) a stočíme do rolády.

Bábovka:Celá vejce vyšleháme s cukrem do pěny a za stálého míchání přidáváme olej.Dále zašleháme jogurt a mouku smíchanou s práškem do pečiva a pudinkem.Odebereme asi 1/3 těsta a do ní vmícháme kakao.Formu bábovky vymažeme tukem,vysypeme hrubou moukou.Vlijeme polovinu světlého těsta na něj polovinu tmavého těsta ,na to položíme po celém obvodu stočenou roládu.Pak na ni nalijeme zbytek tmavého těsta a na něj zbytek světlého těsta.Pečeme v předehřáté troubě na 150 °Casi 60 minut.

Bábovka nejenže vypadá dobře ale také výborně chutná