Rybí filé zapečené v rajčatech a bramborách



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

60 dkg rybího filé,1 konzerva loupaných rajčat,2 cibule,1 pórek, asi 4 stroužky česneku, zelená petrželka,sůl,pepř,2 lžíce oleje, asi 60 dkg brambor

POSTUP PŘÍPRAVY

Oškrábané brambory si v celku uvaříme do měkka. Cibuli nastrouháme nahrubo a na oleji osmahneme, přidáme plátky česneku-lehce orestujeme a nalijeme konzervovaná rajčata, osolíme a opepříme a vaříme společně asi 10 minut. Nakonec do této směsi zamícháme nakrájený pórek na tenká kolečka a nasekanou petrželku. Filé rozložíme na dno pekáčku -mírně osolíme ,poklademe na kolečka nakrájenými bramborami ,opět osolíme a zalijeme připravenou rajčatovou směsí. Zapečeme v předehřáté troubě, přikryté alobalem asi 30 minut.