Naložené -Písecké kotelty



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

3/4 kg kotlet ( bez kosti-může být krkovice je šťavnatější),olej, asi 12 dkg nastrouhaného eidamu,13 lžíce sladkého kečupu,1 a 1/2 lžíce plnotučné hořčice,5 vajec,asi4 stroužky česneku, majoránka, pepř, sůl

POSTUP PŘÍPRAVY

Maso si nakrájíme na plátky, naklepeme ,nařízneme okraje ,osolíme a opepříme. Připravíme si těstíčko : rozšleháme vejce s nastrouhaným sýrem, kečupem, hořčicí , prolisovaným česnekem, trochou majoránky( asi 1 lžičku),ještě těstíčko trochu osolíme a taky opepříme -v tom obalíme maso z obou stran a necháme v těstíčku alespoň půl dne odležet. Potom kotlety rychle osmažíme z obou stran na oleji ,přendáme do pekáčku a dopečeme v horké troubě do měkka. Podáváme s opečeným nebo i vařeným bramborem a zeleninou.

Naložené maso.