Pečený lilek se sýrovou krustičkou - opět něco pro milovníky středomořské kuchyně :-)



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

2 lilky, grilovací koření na zeleninu, olivový olej, tvrdý sýr

POSTUP PŘÍPRAVY

1. Lilky nakrájíme na kolečka cca 1,5 cm silná. Nasládáme do pekáčku, bohatě posypeme kořením a pokapeme olivovým olejem. Podlijeme lehce vodou, jen aby se pokrylo dno.

2. Dáme do trouby vyhřáté na 200 stupňů a pečeme 40 minut zakryté. Poté odkryjeme a pečeme ještě 10 minut odkryté nebo 5 minut pod grilem.Před koncem pečení bohatě posypeme strouhaným sýrem.

3. Podáváme s italským pečivem nebo s brambory.

Dobrou chuť.

kolečka lilku okořeníme a dáme na pekáč (zapékací misku)
Dobrou chuť.
Další variantou je lilek na grilu. Budeme potřebovat lilek nakrájený na co nejtenší kolečka, olivový olej a několik stroužků česneku, koření na grilovanou zelninu nebo jiné koření, strouhaný sýr. Na plech dáme alobal, pomažeme olejem s rozmačkaným česnekem, poklademe kolečky lilku, okořeníme a dáme pod gril rozehřátý na 250 stupňů. Dávám na 2. pozici shora (3. zdola). Grilujeme 10 minut. Na závěr posypeme strouhaným sýrem.