KRÁLÍK NA CIBULI- OPRAVDU LAHODA



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

králík, asi 6-7 ks cibule, slaná slanina-neboli slaný uzený špek-nešetřit.., sůl, bobkový list, nové koření, pepř celý, voda, asi hrnek a kousek másla

POSTUP PŘÍPRAVY

Napřed nakrájet cibuli nahrubo, vložit do pekáče a na to králíka-Králíka naporcovat, prošpikovat slanou slaninkou-neboli uzeným špekem komu se nechce špikovat, jako mě, tak slaninku jen vložit navolno do pekáče, osolit, vložit do pekáče na cibulku, pepř asi 10 kuliček, 5 kuliček nového koření, 4 bobkové listy, zalít 1-2 hrnky a navrch kousek másla,hrnek vody a pod pokličkou v troubě dusit, až maso opadává od kosti, NEUŽÍRAT-JELIKOŽ JE TO OPRAVDU LAHODA NA JAZYKU, chvíli před koncem oddělat pokličku a nechat masénko zezlátnout, vody aby bylo tak asi 2 cm, aby pečením vznikl takový soc z cibulky a potom je to hotové, maso můžeme podávat s kostí, nebo bez.obrané-podáváme s chlebem, nebo nějakou přílohou, doporučuji čerstvý chléb, kterým nabíráme soc a k tomu masénko....
nebojte se té cibule, pečením a dušením se zcela rozpustí a je z ní lahodná šťáva..

nevypadá to moc dobře, ale ta chuť.....ani jsem to nechtěla sama zkoušet, manžel to uvařil a bylo to naprosto dokonalé....opravdu pro labužníky.