POTŘEBNÉ PŘÍSADY
1 listové těsto,
2 balení piškotů (nebo 1 velké),
1,5 kg strouhaných jablek,
skořice, cukr, 2 balení vanilkového cukru,
1 litr mléka,
3 balení vanilkového pudinku
POSTUP PŘÍPRAVY
Na suchý plech položíme polovinu rozváleného listového těsta. Na ni vyskládáme piškoty, na piškoty strouhaná jablka. Ta posypeme skořicí a vanilkovým cukrem. Jsou-li jablka kyselejší, přidáme ještě trochu cukru krystal. Na jablka nalijeme horký pudink (z 1 litru mléka, 3 balení vanilkového pudinku a 6 lžic cukru). Na pudink položíme druhou polovinu listového těsta, přimáčkneme okraje a pečeme na 160 stupních. Dobrou chuť!
P.S. Vrchní listové těsto doporučuji propíchat před pečením vidličkou, aby se nenafukovalo.
na polovinu listového těsta poklademe piškoty |
na piškoty rozprostřeme strouhaná jablka, posypeme skořicí a cukrem |
zalijeme horkým pudinkem |
zakryjeme druhou polovinou těsta a dáme péct |
posypeme cukrem a buchta je hotová :-) |
Dobrou chuť! |