SRNČÍ NA VÍNĚ
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
NEVÁŽÍM, VŠE JE SPÍŠE OD OKA. 500 G MASA, 0,5 L ČERVENÉHO VÍNA, DVĚ VĚTŠÍ CIBULE, SŮL, KOŘENÍ DIVOČINA, TUK, RAJSKÝ PROTLAK, JÍŠKA NA ZAHUŠTĚNÍ, BRAMBORY.
POSTUP PŘÍPRAVY
DEN PŘEDEM SI MASO "NALOŽÍM" - NAKRÁJENÉ NEJLÉPE NA KOSTIČKY, POSYPU KOŘENÍM DIVOČINA A ZAKÁPNU TROCHOU OLEJE. NECHÁM ULEŽET PŘES NOC. NA TUKU SI OSMAŽÍM DOZLATOVA CIBULI, DÁVÁM SPÍŠE DVĚ VĚTŠÍ, PAK PŘIHODÍM MASO, OSOLÍM A OPEČU DO ZLATOVA. ZALEJI ČERVENÝM VÍNEM, PŘIDÁM CCA 3 POLÉVKOVÉ LŽÍCE PROTLAKU A ZA OBČASNÉHO MÍCHÁNÍ DUSÍM CCA 15 MINUT, PAK JEŠTĚ VAŘÍM BEZ POKLIČKY, NEMÁM MOC RÁDA "PACHUŤ" VÍNA, TAK ABY SE HODNĚ ODPAŘILO :-) VĚTŠINOU NENÍ ANI TŘEBA ZAHUŠŤOVAT, ALE KDYBY SE VÁM ZDÁLA OMÁČKA HODNĚ ŘÍDKÁ, TAK TROCHU JÍŠKY. JAKO PŘÍLOHU DÁVÁM BRAMBORY PEČENÉ NA PLECHU, ALE HODÍ SE VŠE VČETNĚ KNEDLÍKU. DOBROU CHUŤ.
|
NALOŽENÉ MASO - ULEŽELÉ PŘES NOC, POUZE TROCHU OLEJE A KOŘENÍ DIVOČINA |
|
CIBULKU HEZKY DOZLATOVA NA OLEJI A PAK PŘIDÁM MASO, OSOLÍM |
|
MASO PODLEJI PŮL LITREM ČERVENÉHO VÍNA, PŘIDÁM 3 LŽÍCE KEČUPU, POUŽÍVÁM SLADKÝ |
|
VAŘÍM S OKRYTOU POKLIČKOU, ABY SE ODPAŘILO VÍNO |
|
A JAKO PŘÍLOHA U NÁS VEDOU BRAMBORY PEČENÉ NA PLECHU, ALE VYNIKAJÍCÍ JE I S KNEDLÍKEM, TĚSTOVINAMI, PEČIVEM, VAŘENÝMI BRAMBORY ........ |
|
NECHTE SI CHUTNAT :-) |