Mrkvový dort podle Michopulu-úúúúúžasný!!!!



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

500g mrkve 200g vlašských ořechů 250g polohrubé mouky 300g cukru 100g hrozinek 4 vejce 250ml rostlinného oleje 2 lžičky jedlé sody 2 lžičky skořice Na krém: 200g Lučiny/čerstvého sýru 120g práškového cukru 80g másla + kousek na vymazání plechu 1 balíček vanilkového cukru

POSTUP PŘÍPRAVY

Mrkev oloupejte a nastrouhejte na jemném struhadle. Ořechy nasekejte nožem na menší kousky. Mouku smíchejte se sodou, hrozinkami, skořicí a cukrem.

Troubu předehřejte na 180 ºC. Větší a hlubší pekáč (zhruba o rozměru 20 krát 35cm) vymažte máslem a následně vyložte pečícím papírem – výborně k nádobě přilne.

Vejce rozklepněte do misky a ručním elektrickým šlehačem je nejprve ušlehejte do pěny. Pak do nich postupně zašlehejte olej. (Pokud vám to připomnělo výrobu majonézy – správně! – těsto pak totiž bude hustší).

Vaječný krém smíchejte s mrkvovou směsí, se sypkou částí a vzniklé těsto vyklopte a rozetřete na plech. Pečte v předehřáté troubě 40-50 minut, nebo dokud není zkušební párátko zapíchnuté do těsta zcela suché.

Přísady na krém pečlivě promíchejte a potřete jím vychladlý moučník. Vidličkou můžete na povrchu vytvořit vlnky. Jezte nakrájené na čtverce.