Kančí gulášek



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

kančí maso (plecko nebo krk), 1 velká cibule, 3 stroužky česneku, trochu sádla, sladká paprika, sůl, kmín, majoránka, hladká mouka, vývar na podlití.

POSTUP PŘÍPRAVY

Maso nakrájíme nakostičky. Oloupanou cibuli nakrájíme najemno a dáme osmahnout na rozpuštěné sádlo ( já dělám cibulku pěkně tmavou- těsně před spálením :-)), omáčka má pak pěknou barvu), Přidáme maso , krátce opečeme a zaprášíme mletou paprikou. POdlijeme vývarem, ochutíme kmínem a solí a pod pokličkou dusíme do měkka. Podle potřeby ještě podléváme vývarem. Když je maso měkké zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě a krátce povaříme. Hotový guláš dochutíme rozetřeným česnekem, majoránkou a solí.
Podáváme s houskovým knedlíkem.