MARTINSKÉ ROHLÍČKY BEZ KYNUTÍ - jednoduché a rychlé

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

50 g droždí, 1/4 l mléka, 2 lžíce pískového cukru, 600g hladké mouky, 1 prášek do pečiva, 1/2 lžičky soli, 2dcl oleje a 2 vejce. Náplně mají: makovou, ořechovou, tvarohovou, povidlovou ... Ořechová náplň: 150g mletých ořechů, 80g moučkového cukru a mléko.

POSTUP PŘÍPRAVY

Všechny přísady dáme do mísy a zpracujeme vláčné těsto, rozdělíme na 6 dílů, z každého dílu vyválíme kruh, kruh rádýlkem rozdělíme na dalších 6 dílků, na každý dílek dáme náplň a zabalíme do rohlíčku.
Pečeme na 170 stupňů do růžova.
Ořechová náplň: do hrnce nasypeme mleté ořechy, cukr a zalijeme mlékem - svařujeme do zhoustnut, necháme vychladnout a chladnou směsí plníme rohlíčky.