Výborný králík po šumavsku



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Zkuste králíka trochu jinak. Je to veliká dobrota, která se u nás vaří už spoustu let. Příprava marinády zabere max. 10 minut a pak už jen s pekáčem do trouby. ***Potřebujeme králíka a pokud u vás v rodině někdo králičí nemusí, nebojte se do pekáče přidat kuřecí stehna- čtvrtky, samozřejmě vše bez kůže. *** Nejlépe večer si připravíme marinádu ( ale stačí i pár hodin předem) , aby maso bylo ponořené jako na první fotce. ***Rozpis je na 1 králíka. **********Do pekáče ve kterém budeme péct nalijeme: * **700 ml vody ***Ani ne půl deci oleje*** 8 stroužků česneku - propasírovaných ***6 lžic obyčejné hořčice ***3 lžičky mleté papriky*** 2 lžičky kari ***sůl pepř

POSTUP PŘÍPRAVY

Upozornění: pokud použijete pálivé kari, bude jídlo ostré. Kupuji třeba kari Mammita v Kauflandu, to ostré není, nebo Kotanyi a Avokádo. Jiné značky vyzkoušené nemám.


Osolte víc než jste zvyklé, maso sůl vstřebá. A tohle všechno rozmíchat třeba metličkou. Naporcované maso šoupnem do marinády a necháme přes noc v chladu. Abych měla hotovo na oběd, strčím ho do trouby na 180 st. tak okolo deváté, půl desáté a peču do 12. hodin. Pečeme bez poklice , uprostřed trouby . Výborný je s červeným zelím a bramborovým knedlíčkem, ale to je jen mé doporučení, tak ho máme rádi my, samozřejmě se dá udělat jako příloha brambor, nebo i rýže, jak kdo co má rád :) . Díky skvělé marinádě, nejsou knedlíky suché a jídlo není vůbec mastné.

Ještě syrové maso v marinádě
A upečeno, marináda se zredukovala a zhoustla.