Buchta se sněhem

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Těsto: 5 celých vajec, 10 dkg cukru, 10 dkg polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 0,5 dcl oleje, 0,5 dcl mléka, 2 lžíce kakaa Žlutý krém: 2 dcl mléka, 5 žloutků, 2 lžíce hladké mouky, 1 vanilkový cukr, 1 máslo Bílý krém: 5 bílků, 30 dkg moučkového cukru Čokoláda na strouhání (dávám na vaření nebo prostě hořkou)

POSTUP PŘÍPRAVY

Neříkám, že to bude bez práce a ani, že je to laciné, ale určitě to stojí za to. :-)

Hnědé těsto:
Všechny ingredience smíchat dohromady (dělám šlehačem) a nalít na vymazaný a vysypaný plech a péct v troubě na 200 stupňů. Pozor, je to hned hotové.
Žlutý krém:
Mléko, žloutky, hl. mouka a vanilkový cukr do misky a šlehat v páře (pozor ne v horké lázni) do zhoustnutí. Pak nechat vychladit a poté zašlehat 1 máslo.
Tento krém namažeme na vychladlou buchtu.
Bílý krém (sníh):
Bílky vyšleháme téměř do tuha, pak dáme na páru a zašleháme moučkový cukr. Šleháme do zhoustnutí a až bude sníh mírně vlažný (ne moc).
Natřeme na žlutý krém a postrouháme čokoládou. Dáme do chladu.

Přeji dobrou chuť.