Švestkové knedlíky z bramborového těsta-DĚKUJI MAMINCINY RECEPTY.CZ



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

500 g vařených brambor, 1 lžíce změklé hery, 3 vejce, 1 lžička soli, 12 lžic mléka, polohrubá mouka podle potřeby dále: švestky, máslo, mletý mák nebo strouhaný perník, moučkový cukr

POSTUP PŘÍPRAVY

Brambory uvařené ve slupce necháme vychladnout a pak je oloupeme a najemno nastrouháme. Přidáme sůl, vejce, mléko, tuk, promícháme a postupně přidáváme mouku a zpracováváme dokud nevznikne hladké tuhé těsto. Utvoříme z něho váleček, nakrájíme na kousky a do každého zabalíme vypeckovanou švestku. Jsou-li švestky kyselé, můžeme do každé dát trochu cukru. Knedlíky vaříme v osolené vodě 6 - 7 minut. Mletý mák nebo nastrouhaný perník smícháme s moučkovým cukrem podle chuti a jím posypeme knedlíky na talíři. Nakonec přelijeme rozpuštěným máslem.